Våra hundar‎ > ‎Penny‎ > ‎

Happy

Titlar:
*RLD N 
*Godkänt doftprov Eukalyptus Nosework
*Godkänt doftprov Lagerblad Nosework
*Uppflyttningspoäng är lydnad startklass
*Genomfört BPH med godkänt skott (4)

Namn: Wookieebev A New Hope Senni Tonnika "Happy"

Reg nr: SE39971/2018
Född: 2018-03-15
HD: Grad A
ED: 0
Öga: U.A
Mankhöjd: 57 cm
Päls: Lockig
Färg: Svart 
Bett: Saxbett (fulltandad)
Vikt: 23 kg
Uppfödare: Wookieebevs kennel, Kroatien
 
Happy är en import från Kroatien. Hon har en intressant stamtavla som jag var nyfiken på att få in i Sverige. Happy är i skrivande stund 1 år gammal och är ett energiknippe som är mycket lättlärd och samarbetsvillig. Hon är mycket fäst vid sin familj, ett riktigt matvrak och älskar träning och bus. Hon är mer reserverad mot främlingar än våra andra barbeter, men otroligt kärleksfull mot sin familj och de hon känner. Hon älskar att kela och vill gärna ligga så nära som möjligt. Happy är mycket smidig och tar sig upp överallt. Hon kan lätt ta ett skutt rakt upp i luften och landa på bordet, eller gå balansgång på fönsterbläcket.
Happy tränas i rallylydnad, lydnad, agility och nose work. 
Som valp och unghund har Happy varit "mycket hund" och behövt ha uppgifter och träning för att få utlopp för sin energi. När hon får det så är hon en lugn, harmonisk och mysig vovve.

På sin debut i rallylydnad nybörjarklass vid 1 års ålder fick hon full pott på 100 p och vann klassen! Hon gjorde därefter en dubbeltävling i nybörjarklass med kvalificerande resultat och fick titeln RLD N och är uppflyttad till fortsättningsklassen.

Hon har även ett mycket välutvecklat luktsinne och är en mycket duktig sökhund och hon har klarat doftprov i nosework i både eukalyptus och lagerblad.Hon är mycket lätt att läsa och gör tydliga frysmarkeringar när hon hittat doftkällan.

Happy debuterade i lydnad vid 2 års ålder startklass och fick uppflyttningspoäng på sin första start!

Happy har genomfört BPH (Beteende och personlighetsbeskrivning Hund) med godkänt skottprov.

Exteriört:
Happy är en väldigt vacker barbettjej, med ett kraftigt huvud, nosparti och käkar. Väldigt vackra mörka ögon. och bra pigment.
Hon har en fin päls med lagom slutna lockar, ej frissigt.
Hon har normala vinklar, bra benstomme och bra byggd kropp. Hon rör sig mycket vackert.
Det som är mindre bra är hennes svans som är för kort och rullad, men inte upp på ryggen. Detta är inget som påverkar henne alls, utan är enbart en exteriördeffekt.
Detta kommer vi ta hänsyn till och endast para med hane som har korrekt svansföring.