Resultat‎ > ‎

Majtippans kennel

 
 
Vårt mål är att föda upp friska, sunda, arbetsvilliga och trevliga familjehundar!
 
Hos oss lever hundarna som familjemedlemmar och uppfödning av valpar sker i hemmiljö.
Att vara uppfödare innebär ett stort ansvar på många plan. Därför avlar vi bara på friska sunda individer med bra psyke för att försöka få fram så bra och trevliga hundar som möjligt åt våra valpköpare och föra bra gener vidare för rasens bästa. Vi kommer endast göra kombinationer som vi själva tror på och som vi skulle kunna tänka oss valpar efter. Alla parningar kommer vara väl planerade och genomtänkta långt i förväg.
 
Vi lägger stor vikt vid miljöträning! Här är valparna på stranden 
 
Det är mycket viktigt för oss att bevara vår trevliga hundras så som den är, främst vad gäller mentalitet och hälsa.
Därför vill jag i första hand att valpar från vår kennel kommer till stimulerande, aktiva hem där de får utlopp för sitt arbetsbehov och inte enbart blir sällskapshundar. Barbet är en sällskaplig arbetande ras och bör så förbli. Vill du träna och tävla med din hund är det ett plus! Jag är också noga med att följa upp våra valpar hälsomässigt vad gäller höftleder, armbågar och ögon för att få ett "kvitto" på om kombiantionen var så lyckad som vi hoppats. Jag vill gärna fortsätta hålla kontakten med mina valpköpare även efter det att valparna har lämnat oss och vi ställer alltid upp med råd.
 
Varje valp får individuell tid för egen träning!
  
Som uppfödare har man även stor betydelse för hur hunden kommer bli som vuxen och det är ett ansvar som alla uppfödare har. Alla valpar har en socialiserings- eller präglingsperiod mellan 3-12 veckor då det är extra viktigt att de miljö- och socialtränas med allt de kan tänkas stöta på som vuxen, vilket jag kommer påbörja med valparna vid 3 veckors ålder fram tills dess nya ägare tar över.
 
De tre första veckorna tar vi inte emot besökare för att tik och valpar behöver lugn och ro samt minska smittorisken. Därefter är besökare hjärtligt välkomna att hälsa på.
Vid leverans kommer valparna ha socialiserats med olika människor och barn, hundar, utsatts för "hemmaljud" såsom dammsugare, hårfön, elvisp, telefon m.m. De kommer att ha åkt bil, skottränats, vistats i många olika miljöer, koppeltränats och stött på en mängd olika föremål. Jag ser även till att varje valp får individuell tid och träning som den behöver och kan påbörja specialträning med valparna efter behov.
 Valparna kommer också från början tränas mycket i hantering och skötsel. T ex klippa klor, borstas, badas, titta i munnen, pilla i öronen m.m så att de blir så lätthanterliga som möjligt under resten av livet.
 
Blivande jakthund, 6 veckor som gått sitt första viltspår!
 
Krav på aveldjur:
För att använda en individ i avel anser jag att den ska ha något positivt att tillföra rasen. Vad som är viktiga egenskaper är upp till var och en, men för mig är hälsa, menatlitet, arbetsduglighet och låg inavel mycket viktiga bitar att se till. Kort sagt, hunden ska fungera såväl fysiskt som psykiskt i vardagen. Och givetvis vill jag att hundens yttre överensstämmer med rasstandarden.
 
Mina hundar måste visa att de kan jobba och vara mentalt stabila. Jag tränar mycket apportering både i vatten och på land för att bevara rasens ursprungliga arbetsuppgifter så att de som vill ska kunna använda sin valp till framtida jakthund.
Jag ställer ut mina hundar på utställningar, tränar och tävlar med dem i olika hundsporter och mentalbeskriver dem.
 
Att föräldradjuren har meriter är inte det viktigaste för mig i mitt avelsarbete, även om jag själv tycker det är roligt att meritera mina egna hundar för skoj skull, men meriter och titlar går tyvärr inte i arv, utan det är egenskaperna som är det viktigaste att se till. Därför kan en omeriterad hund med rätt egenskaper betraktas som en oslipad diamant och ge mycket fina och trevliga avkommor.
 
Föräldradjuren måste naturligtvis vara armbågs- och höftledsröntgade med godkända resultat rekommenderade av rasklubben. Samt vara ögonlysta utan anmärkning.
 

 
Funderar du på barbetvalp?
Att ha valp är ofta en underbar tid samtidigt som det kräver sitt engagemang. Går man i valpköpartankar måste man ha en långsiktig plan. En valp blir snabbt stor och ska leva med dig under många år framöver. Har du tid för hunden även då?
 
Hunden är ett flockdjur som inte trivs ensam. En valp kan du överhuvudtaget inte lämna ensam och en vuxen hund klarar endast några timmar varje dag. Har du möjlighet att ge hunden det sällskap den behöver? Var ska hunden vara när du arbetar?
 
Barbet är ingen ren sällskapshund, det är en sällskaplig arbetshund som kräver riklig motion och mental stimulans regelbundet. Finns det intresse att ge hunden dess promenader och den aktivering som den behöver?
 

 
 
Jag erbjuder mina valpköpare:
 
- Träningshjälp (teoretisk eller praktisk) och support under hela hundens liv
 
- Valpträffar och aktivitetsdagar

- Valptips (teoretiskt och/eller praktiskt)

- Hjälp med klippning
 
- Handling på utställning för de som önskar 
 
 
Jag är styrelsemedlem i Svenska Barbetklubben (SBBK) och medlem i Svenska kennelklubben (SKK) och följer SKK:s grundregler.
 
Är barbet en ras för dig? Välkommen att kontakta mig för mer info!  
 
 
 
Lucy var den bästa nanny man kan tänka sig till Dixies kull. Här myser hon med lilla Amie