Om oss

 
Jag som ligger bakom denna sida heter Maja Holmström och bor i Ramlösa i Skåne med min familj.
 
Jag är utbildad hundinstruktör och har jobbat många år som kursledare, där jag hållit kurser för hundägare inom lydnad, rallylydnad, freestyle, utställningshandling och hundmassage. Det har även blivit en hel del privatlektioner där jag har hjälpt hundägare med deras hundar som haft problembeteende eller så har jag hjälpt till att förbereda eller förbättra ekipage som vill tävla med sin hund.  

Jag är också mycket aktiv själv med mina hundar. Vi tränar många gånger i veckan och tävlar intensivt. Rallylydnad är det jag brinner mest för och där har jag startat på SM 4 gånger. 3 gånger med Dixie och 1 gång med Penny.
Men vi har även provat att tävla i både agility, lydnad och noseworkmed framgång!

Jag jobbar även som labbassistent på ett biologföretag. 


 
Mitt intresse för hund har funnits hela mitt liv, men min första hund fick jag inte lov att köpa förrän jag blivit 16 år och då kom Selma. Att första hunden blev en bichon frisé var för att det var en lagom liten hund att börja med och självklart för dess tilltalande utseende. (Jag har en förkärlek till pälsraser)
Vi började gå kurser på brukshundsklubben och med det så växte mitt stora intresse för hundträning.
Men tyvärr hade inte Selma samma ambitioner för träning som jag, så efter några år började jag kika på andra raser som skulle påminna om bichonen men med mer arbetslust. Jag tittade på Lagotto och Perro de Agua Español, men sedan stod det skrivet i deras rasstandard något om Barbet. Då väcktes min nyfikenhet på vad det kunde vara för ras. Efter lite eftersökningar så hittade jag slutligen en bild på en barbet och när jag läst på ordentligt om rasen var jag helt säker på att detta absolut skulle kunna vara en ras för mig. Den verkade passa mig på alla plan.
Efter ett besök på Hässleholms utställning där jag träffade barbeten Axa så var jag helt såld. Det var en barbet jag skulle ha!
 
Några månader senare år 2007 åkte jag och hämtade hem min Dixie från Finland och valet av ras har jag aldrig ångrat en sekund.
 
Mina mål med hundarna har varit att träna, tävla, ställa ut och föda upp. En dröm som jag alltid haft och som äntligen blivit sann.
År 2010 utökade vi flocken med ännu en barbet, lilla Lucy och denna gången blev det en import från Schweiz.
Dixie fick en kull valpar och Lucy fick två kullar och ur Lucys första kull behöll vi vackra Timja. 
Tyvärr blev Timja dålig och vi fick ledsamt nog avliva henne vid 3 års ålder för Kylothorax. Det var fruktansvärt jobbigt eftersom Timja var en helt fantastisk hund på alla sätt och vis.
År 2016 fick vi tag på en ny fantastisk valp. Vår Penny från USA. Hon har visat sig vara en otroligt bra tävlingshund som passar mig perfekt.
År 2018 hämtade vi hem Happy från Kroatien.
År 2019 hämtade vi hem Cleo från Holland.

 
Mitt hundintresse har blivit en livsstil. Alla dagar i veckan ägnar jag mer eller mindre åt mina hundar, vi tränar, tävlar, myser, promenerar, badar, åker på utställningar och har hur kul som helst tillsammans.
 
Jag har hunnit med en hel del hundutbildningar genom åren (läs mer under min utbildning) Det är fantastiskt kul och man lär så länge man lever. Jag är väldigt intresserad av beteendevetenskap och inlärningspsykologi och att själv få praktisera träning på mina egna hundar gör det hela bara ännu roligare.
 
Vad jag har åstadkommit för meriter med mina hundar kan ni läsa på hundarnas egna sidor!
 
 
Jag visar Bruno från vår egen uppfödning på hans första utställning