Kryddkullen‎ > ‎

Timja

  Timja 2 år
  
Namn: Majtippans Spicy Thyme "Timja"
Reg nr: SE30141/2012
HD: Grad A (Excellent hips)
ED: 0 (u.a)
Öga: ej ögonlyst ännu
Mankhöjd: ca 56 cm
Päls: Lockig
Färg: Svart
Bett: Saxbett (fulltandad)
Vikt: 17,5 kg (1 år)
Uppfödare: Från vår egen uppfödning
Fodervärd: Maria Holmström, Helsningborg


Meriter: 
*Svensk Utställningschampion (SE UCH)
*Godkänt resultat i rallylydnad nybörjarklass (97 p)
* Genomfört BPH

 
När Timja var 3 år så drabbades hon plötsligt av andningssvårigheter. Vi åkte in med henne och efter undersökning så konstaterades det att hon hade ett hål i bröstkorgen. Detta hål läckte lymfvätska och man blev tvungen att söva henne och tömma hennes bröstkorg på vätska. Hon blev bättre efter det, men en vecka senare så blev det samma sak igen. Hon fick återigen sövas och tömmas på vätska. Hon fick komma hem igen, men bara två dagar senare så var den ansträngda andningen tillbaka och hon kunde inte ligga ner. Det var då vi fick ta det otroligt svåra beslutet att låta Timja somna in. Detta var i samråd med olika veterinärer som alla försökt hjälpa Timja.
Varför hon hade ett hål i bröstkorgen är fortfarande oklart. Det kallas för Kylothorax och enligt djursjukhuset var Timja den enda hund i Sverige som drabbats av detta. Maximal otur och en otrolig förlust av en så fin och ung hund. Timja kommer alltid finnas i våra hjärtan!

Timja är en tik från vår Lucys första kull (Lucy x Frankie) som vi valde att behålla i vår kennel. Hon föddes tillsammans med sina 9 andra syskon fredagen den 13:e april som valp nummer 7 av 10.
Timja är en mycket glad och oerhört social hund som älskar alla hon möter. Hon är smart och älskar att leka. Hon är alltid hungrig och gör vad som helst för en godisbit :)
Timja bor hos min kusin Mia och hennes familj och det är ännu inte bestämt vilken gren Timjas träning ska inrikta sig på. Tanken är att hon ska få prova på lite olika aktiviteter, så får vi se vad hon är mest lämpad till.
 
Timja har gått valpkurs och allmänlydnad och kommer fortsätta med lydnaden till att börja med.
Hon är otroligt samarbetsvillig och lyhörd och mycket lättlärd. Väldigt rolig hund att jobba med!
 
Timja hann med en utställning i valpklass, där hon blev BIR-Valp och fick Hp. Hon debuterade officiellt på Malmö Int när hon var 11 månader och tog sitt första Cert och blev BIR. Hon är en riktigt skönhet som kommer att gå långt med tiden!
När Timja var 2 år blev hon Svensk Utställningschampion (SE UCH)

Den 12/10 2014 debuterade Timja i rallylydnad nybörjarklass och slog till med 97 poäng av 100 och kom på en 3:e plats av 20 starter.


Timja är mycket lyhörd och går alltid lös på promenaderna. På senaste tiden har hon börjat jobba i en skola, där hon har väldigt god inverkan på eleverna.
 
 
 
 Timja 7 veckor
 Valp-Timja :)